کش ورزشی بدنسازی (کش مقاومتی)
کش‌های مقاومتی یا کش‌های بدنسازی همانگونه که از نامشان بر می‌آید کش‌هایی هستند که معمولا برای تمرین‌های قدرتی، عضله سازی و همچین تمرین‌های ورزش‌درمانی نیز به‌کار می‌روند. طول این کش‌ها بسیار متنوع است و برخی از این کش‌ها دارای دسته در دو طرف هستند که با توجه به محل قرارگیری آنها در دستان شما برای تمرینات بالا تنه و یا در انتهای پاهایتان برای تمرینات پایین تنه استفاده شوند. البته برخی مدل‌های این کش‌ها فاقد دسته هستند.
مزایای استفاده از کش‌های بدنسازی
1- این کش‌ها می‌توانند برای تمرینات ایروبیک و پیلاتس به صورت مشابه استفاده شوند با این تفاوت که مقاومت بیشتری به انقباضات و انبساطات تمرین وارد می‌کنند.
2- کش‌های مقاومتی کم‌جا هستند و می‌توانند به راحتی حمل شوند.
3- این کش‌ها برای تمرینات ترکیبی بسیار عالی عمل می‌کنند.
4- کش‌های بدنسازی در رنج قیمتی متفاوتی موجود می‌باشند و برای افراد با هر سطح قدرت و تجربه قابل استفاده هستند.
5- کش مقاومتی وسیله مناسبی برای افزایش قدرت، انعطاف پذیری و دامنه حرکتی است.

 

در ادامه 3 مدل از پرکاربردترین کش‌های بدنسازی را به شما معرفی می‌کنیم:
کش پیلاتس (Pilates bands)
این کش‌ها بعلت مقاومت کمی که دارند در ابتدا بیشتر در مراکز توانبخشی و فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما با گذشت زمان بعلت اینکه رنج وسیعی از حرکات را می‌شد با آن انجام داد به یک وسیله ورزشی جدایی ناپذیر در باشگاه‌های ورزشی تبدیل گردید. این کش‌ها در طول‌های مختلف از 1/2 تا 3 متر و بیشتر تولید می‌شوند و معمولا پهنای این کش‌ها بین 10 تا 20 سانتیمتر می‌باشد. محدوده حرکات ورزشی قابل انجام با این کش‌ها بسیار متنوع است و تمرینات آن به تمرینات تمام بدن یا فول بادی (full body) مشهورند. به طوری که روی عضلات پشت پا کشاله ران، شکم، پهلو، بازوها، شانه‌ها و سینه تاثیر بسزایی دارند. اینگونه از کش‌ها در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام دارای ضخامت مشخصی بوده و بیانگر میزان قدرت کش مورد نظر می‌باشد. لازم به ذکر است که تولید کنندگان مختلفی در سطح دنیا اینگونه از کش‌ها را تولید می‌کنند و هر کدام از آنها استانداردهای خاص خود را برای رنگبندی بمنظور تعیین قدرت کش دارند.
کش پیلاتس
کش‌های لوله‌ای دسته‌دار (Handle Tube Resistance Bands)
نام دیگر این کش‌ها کش سی ایکس (CX) می‌باشد. یکی از ویژگی‌های ساخت این کش‌ها سنگین‌تر بودن آن‌هاست. این بند‌ها معمولا از جنس لاستیک سخت و محکم هستند و دو دسته‌ی دو طرف آن معمولا جنس نایلونی یا پلاستیکی دارد و برای سهولت در نگه‌داری آن‌ها هنگام تمرین تعبیه ‌شده‌اند. دامنه تمریناتی که با کش‌های لوله‌ای می‌توان انجام داد بسیار چشمگیر است زیرا این کش‌ها هم تمرینات پایین تنه و هم تمرینات بالاتنه را پوشش می‌دهند و تاثیرگذاری آنها روی تمرینات قفسه سینه، شانه، عضلات سه سر و دوسر بازوها و ران‌ها قابل توجه است. این کش‌ها این قابلیت را به شما می‌دهند که تمرینات باشگاهی را با همان کیفیت قدرتی در هر مکانی انجام دهید.
کش پیلاتس
پاور بند (Power Band)
شما می‌توانید این کش‌ها را به راحتی باتوجه به طولشان که تقریبا 1/2 – 2 و یا 3 متر است تشخیص دهید. اگر شما می‌خواهید تمریناتی را انجام دهید که روی مچ پا و پایین‌تنه تمرکز دارد، این کش‌ها گزینه مناسبی برای خرید هستند. همچنین این کش‌ها؛ کش بارفیکس هم نامیده می‌شوند زیرا می‌توانند در انجام تمرینات با بارفیکس به شما کمک کنند. مقدار مقاومتی که از این کش‌ها دریافت می‌کنید به میزان ضخامت آن بستگی دارد. کش‌های ضخیم معمولا مقاومت بیشتری ایجاد می‌کنند و رنگ‌های مشخصی برای تشخیص میزان مقاومت هر کش تعیین شده‌اند. یکی دیگر از کاربردهای پاور بندها می‌توان کمک به باز کردن پا بمنظور باز کردن به میزان 180 درجه را عنوان نمود.کش بدنسازی
کش‌های ورزشی و بدنسازی یکی از بهترین وسایل در انجام تمرینات قدرتی و ریکاوری به شمار می‌آید. این کش‌ها براحتی حمل می‌شوند و نگهداری از آنها نیز راحت است. با استفاده از آنها می‌توانید تمرینات ورزشی متنوعی را در خانه، پارک، هتل یا … انجام دهید. یادتان باشد سطح کشش این وسیله در مدل های مختلف متفاوت است.
فیلم آموزشی زیر نحوه انجام تمرین با کش پاور بند را برای کل بدن نمایش می‌دهد.
موفق باشید.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰ رای