کاهش وزن با غذا
در این مقاله، 21 ماده غذایی را به شما معرفی می‌کنیم تا به کمک آن‌ها وزن خود را کاهش دهید. اما این مواد غذایی چه ویژگی‌هایی دارند و چگونه موجب کاهش وزن می‌شوند؟
این مواد غذایی سه ویژگی اصلی دارند:
کالری بسیار کمی دارند.
– سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند.
موجب کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری می‌شوند.

 

در اینجا شما را با خواص فوق‌العاده این مواد غذایی آشنا می‌کنیم:
1- توت فرنگی
اگر دلتان می‌خواهد یک میوه خوشمزه و لذیذ میل کنید، توت فرنگی می‌تواند انتخاب خوبی باشد. کالری آن کم است، خاصیت چربی سوزی دارد و غنی از آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی است. 100 گرم توت فرنگی، 33 کالری انرژی دارد. بنابراین، توت فرنگی یکی از بهترین مواد غذایی است که به کاهش وزن کمک می‌کند.
2- زغال اخته
زغال اخته، کربوهیدرات و کالری کمی دارد و سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است. طعم ترش آن بسیار دلپذیر است. برای درست کردن مافین می‌توانید از زغال اخته استفاده کنید. به این ترتیب، مافین‌های شما بسیار خوشمزه می‌شوند و هر روز صبح می‌توانید یک صبحانه سالم و خوش طعم داشته باشید. از زغال اخته می‌توانید برای تهیه سالاد و برنج هم استفاده کنید. زغال اخته کالری و چربی این غذاها را کاهش می‌دهد. نصف فنجان زغال اخته حاوی 25 کالری است.
3- لبو
آیا می‌دانید برای تهیه دسرهای مختلف که پایه اصلی آن‌ها شکلات است، می‌توانید از لبو هم استفاده کنید؟
لبو کالری کمی دارد. طعم آن شیرین است و بافت بسیار زیبایی به کیک و بروانی شکلاتی شما می‌دهد. لبو جزو سبزیجاتی است که میزان قند بالایی دارند اما از طرفی کالری آن کم است. بهتر است لبو را همراه با سبزیجات دیگر استفاده کنید تا بدین ترتیب، میزان قند آن را کاهش دهید. هر فنجان لبو حدود 50 کالری دارد.
4- قارچ
قارچ یک ماده غذایی بسیار مغذی است. کالری بسیار کمی دارد (نصف فنجان از آن 10 کالری دارد). فاقد چربی است و منبع غنی‌ای از فیبرهای غذایی، پتاسیم، سلنیوم، ریبوفلاوین، تیامین، اسید فولیک، ویتامین B6 و روی بشمار می‌رود.
5- سیب
یک عدد سیب می‌تواند یک میان وعده ایده آل باشد. سیب طعم بسیار خوبی دارد، سیر کننده است و کالری آن کم است. یک عدد سیب با وزن 140 گرم حاوی 90 کالری است.
6- کلم بروکسل
کلم بروکسل سرشار از فیبر است. کالری کمی دارد (یک فنجان کلم بروکسل خرد شده 20 کالری دارد). در عین حال که کالری آن کم است اما یکی از سبزیجات بسیار مغذی به حساب می‌آید. مراقب باشید که این سبزی را زیاد نپزید زیرا اگر زیاد پخته شود، طعم تلخی به خود می‌گیرد و خوش آیند نیست.
7- کرفس
افرادی که می‌خواهند رژیم بگیرند و وزن خود را کاهش بدهند معمولاً از کرفس زیاد استفاده می‌کنند زیرا کالری کمی دارد. دو ساقه کرفس، کمتر از 10 کالری دارد (95 درصد وزن آن از آب تشکیل شده‌است)، اما حاوی فیبر بسیار زیادی است.
8- سیر
محققان دریافته‌اند که مصرف سیر می‌تواند از افزایش وزن جلوگیری نموده و حتی آن را کاهش دهد.
9- کاهو
کاهو کالری بسیار کمی دارد. سرشار از فیبر است. بنابراین، موجب احساس سیری می‌شود و سیر کننده است.
10- کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از فیبر و مواد مغذی است که هر دوی آن‌ها برای سلامتی شما ضروری هستند. کلم بروکلی کالری کمی دارد و بعد از مصرف آن تا مدت زیادی احساس سیری می‌کنید. می‌توانید در کنار کلم بروکلی از یک منبع پروتئینی مثلاً ماست کم چرب استفاده کنید.
11- ذرت
یک خوشه ذرت متوسط، 83 کالری دارد. ذرت غنی از پتاسیم و تیامین است و مقدار فراوانی فیبر و پروتئین دارد. ذرت گرسنگی را کاهش داده و احساس سیری ایجاد می‌کند.
12- فلفل قرمز
فلفل قرمز طعم تندی به غذاهای شما می‌دهد. کالری کمی دارد. چربی‌ها را می‌سوزاند و کلسترول خون را  هم کاهش می‌دهد.
13- گلابی
گلابی سرشار از فیبر است و می‌تواند سیستم گوارش را تنظیم کند. پکتین موجود در گلابی موجب احساس سیری می‌شود.
14- کدو تنبل
کالری آن کم است. سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. کدو تنبل همچنین حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است.
15- نارگیل
نارگیل سرشار از تری گلیسیرید است. تری گلیسیرید یک نوع چربی اشباع شده است. تری گلیسیریدها به راحتی تبدیل به انرژی می‌شوند و کمتر احتمال دارد که به عنوان چربی در بدن ذخیره شوند. روغن نارگیل برای پخت و پز بسیار عالی است زیرا در درجه حرارت بسیار بالا مقاوم است.
16- دارچین
دارچین خواص بسیار زیادی دارد. قند خون را تنظیم می‌کند و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد.
17- پرتقال
پرتقال یک میوه آبدار و خوشمزه است. حرکات روده را تنظیم می‌کند. سرشار از پکتین است. پکتین یک نوع فیبر است که چربی خون را تنظیم می‌کند. مصرف یک عدد پرتقال متوسط در روز نیاز روزانه بدن به ویتامین C را برطرف می‌کند.
18- هندوانه
هندوانه نیز کالری بسیار کمی دارد. سرشار از آنتی اکسیدان است. قند آن بسیار کم است. 92 درصد از وزن هندوانه را آب تشکیل می‌دهد.
19- زردچوبه
در سراسر دنیا از این ادویه استفاده می‌شود. زردچوبه خاصیت چربی سوزی دارد، عملکرد صفرا را تسهیل می‌بخشد و برای کبد و معده نقش محافظتی دارد.
20- دانه کتان
رنگ دانه‌های کتان قهوه‌ای یا طلایی است. دانه کتان حاوی مقدار زیادی امگا 3 است. امگا 3 یک اسید چرب ضروری است که به سوخت و ساز بدن کمک می‌کند و چربی‌ها را می‌سوزاند.
21- عدس
عدس سرشار از پروتئین و فیبر محلول است. این دو ماده مغذی تاثیر فراوانی در تثبیت سطح قند خون دارد.

 

تهیه و ترجمه: مجله رنج‌وگنج

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای