بادی اتک و بادی پامپ
رشته‌های ورزشی در پی تحقیقات و بر اساس پاسخ به نیاز‌هایی که در طی این تحقیقات کشف شده‌اند به وجود آمده‌اند. برای مثال رشته آیروبیک در پاسخ به تحقیقاتی که نشان می‌دهند فایده افزایش ضربان قلب، عموماً سلامت قلبی تنفسی است، ابداع شده است. دقیقاً ورزش بادی پامپ نیز به همین صورت پدید آمده است. اگر تا به حال اسم این رشته ورزشی را نشنیده‌اید، باید بدانید که قبل از هر چیزی این رشته برای افرادی مانند شما ابداع شده است. چرا که افرادی که دارای تحرک اندک یا بی‌تحرکی هستند، در کل بسیار کم تمایل به انجام تمرینات ورزشی را دارند. این برنامه تمرینی شامل تمرینات مقاومتی سبک است که در عین حال سبب تقویت عضلات شما می‌شود، بدون آن که عضلات تان را خیلی حجیم کند.

 

– بادی پامپ (Body Pump) چیست؟
بادی پامپ ورزشی هوازی-قدرتی است  که در آن از هالتر برای انجام تمرینات قدرتی و استقامتی استفاده می‌کنند. در طول کلاس از موزیک‌های پر هیجان و انگیزش دهنده استفاده می‌شود که قدرت و کارایی را چند برابر می‌کند. بادی‌پامپ تمریناتی بسیار مفرح و البته سخت هستند که ضربان‌قلب را بالا برده، روی کلیه قسمت‌های بدنتان کار می‌کنند و کالری بسیار بالایی می‌سوزاند.
یک توضیح پایه‌ای و مختصر درباره برنامه‌های ورزش بادی پامپ
1- ۶۰ دقیقه تمرین با دمبل اما به شیوه‌ای متفاوت است. بیشتر از آن که بر تمرینات سنگین مقاومتی تمرکز کند، تمرینات بر پایه تعداد تکرارهای بیشتر و استفاده از وزنه‌های سبک‌تری است. با این فلسفه که در اثر تکرار زیاد آنقدر عضلات‌تان خسته شود تا رشد نکند، اما تقویت شود.
2- شما ۵ یا ۶ حرکت را در هر جلسه تمرین می‌کنید، اما با تکرارهای بسیار زیاد. در کل جلسه تمرینی با ۸۰۰ تکرار در ۶۰ دقیقه به اتمام می‌رسد. این تمرینات اصلاً ترسناک و یا شدید نیستند، چون وزنه‌های مورد استفاده تان بسیار سبک است، در نتیجه به تمرینات عادت می‌کنید!
3- موسیقی عنصر اصلی در ورزش بادی پامپ است. تمام تمرینات همراه با موسیقی بر پایه ضرب‌های آهنگ است. برنامه اصلی به تدریج پیشرفت می‌کند و معمولاً برای هر مرحله موسیقی خاصی را اختصاص می‌دهند.
4- معمولا این رشته ورزشی به صورت گروهی انجام می‌شود. اجرای ۶ حرکت در هر جلسه تمرینی ایده‌آل است. ۲ بار در هفته انجام بادی پامپ توصیه می‌شود. این ۶ حرکت شامل اسکوات، پرس سینه، ددلیفت، بردن وزنه به بالای سر، لانچ، جلو بازو همراه با چرخش است. برای رسیدن به ۸۰۰ تکرار، هر حرکت باید ۱۲۳ بار تکرار شود. مسلما افراد مبتدی کمتر از این تعداد را اجرا خواهند کرد.
همانطور که ذکر شد تحقیقات بر فواید برنامه تمرینی ورزش بادی پامپ تاکید دارند، برای مثال طبق تحقیقات دانشگاه سائوپائولو بر روی شرکت کنندگانی که این رشته ورزشی را ۲بار در هفته برای ۱۲ هفته انجام دادند، مشخص شد که با انجام این تمرینات تغییرات مثبتی در وزن افراد، توده بدنی، قدرت عضلانی و استقامت آن‌ها ایجاد شده است. بر پایه این مطالعات، این رشته ورزشی همان چیزی است که شما از اجرای تمرینات خود انتظار دارید و با انجام این تمرینات، تغییراتی در درون‌تان به وجود خواهد آمد که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
فواید ورزش بادی پامپ
افزایش چربی سوزی
بسته به اینکه چقدر فعال هستید، کالری مصرفی مورد نیاز روزانه‌تان بین ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری متغیر است. بنابراین اگر می‌خواهید وزن کم کنید و کالری مصرفی خود را بدون تغییر حفظ کنید، شما می‌توانید ۱/۳_۱/۴ میزان کالری دریافتی خود را با انجام ۶۰ دقیقه ورزش بادی پامپ بسوزانید. روند کاهش وزن آهسته خواهد بود، چون تمرینات توصیه شده ۲بار در هفته است.
این کلاس‌های گروهی، شامل جلساتی ۳۰، ۴۵ و یا ۶۰ دقیقه‌ای هستند و بزرگ‌ترین امتیازشان، تمرین کل بدن می‌باشد؛ یعنی روی تمام گروه‌های اصلی عضلانی کار می‌شود.
افزایش قدرت عضلانی
شما مجبور نیستید برای اینکه بازوهای قوی داشته باشید، عضلات خود را حجیم کنید، در واقع درشت بودن عضلات ربطی به میزان قدرت آن‌ها ندارد. یکی از مزایای فوق العاده ورزش بادی پامپ !
افزایش توده استخوانی
فعالیت‌هایی که در کلاس‌های بادی پامپ انجام می‌شود، می‌تواند باعث افزایش توده استخوانی شود. بادی پامپ استخوان‌های شما را قوی کرده و می‌تواند باعث کاهش احتمال پوکی استخوان شود.
افزایش استقامت بدن
بادی پامپ در نهایت بعد از سلسله تمرینات قدرتی و تمرکز بر روی اصل شرطی سازی عضلات جهت رسیدن به نتیجه، بر روی استقامت قرار می گیرد. اعضای کلاس گستره مختلفی از حرکات را استفاده می کنند، مقاومت‌های سبک تا متوسط و تکرارهای زیاد در هر تمرین.
بهبود عملکرد قلب و عروق
انجام تمرینات بادی پامپ همچنین می‌تواند برای سیستم قلبی و عروقی مفید باشد. نگه داشتن بدن در یک سطح بالایی از شدت برای مدت زمان معینی از کلاس، نیازمند یک سیستم قلبی و عروقی خوب می‌باشد. تکرار تمرینات و کلاس‌ها باعث افزایش اثر بخشی و بهبود این سیستم و استقامت قلبی و عروقی می‌گردد.

 

– بادی اتک (Body Atack)
بادی اتک از جمله برنامه‌های تناسب اندام است که به وسیله شرکتی در نیوزلند به نام لس میلس ایجاد شده است. بادی اتک از جمله کلاس‌های پر انرژی تناسب اندام برای عضله سازی و استقامت بدن است. همچون دیگر برنامه‌های لس میلس، کلاس بادی اتک انتظارات شما را برای داشتن اندامی ایده آل فراهم می‌کند. علاوه بر این نیاز تمام مبتدیان و آن‌هایی که به ورزش خو گرفته‌اند را هم بر طرف می‌کند. حرکات ورزشی مثل دویدن و جهش با حرکات قدرتی همچون شنا و اسکوات ترکیب شده است که باعث تنظیم توانمندی شما می‌شود و محدودیت‌های‌تان را با تمرینات به چالش می‌کشد.
استانداردهای کلاس بادی اتک چه چیزهایی هستند؟
تمرین کلاس با ۱۲ آهنگ انجام‌ می‌شود و معمولاً ۵۵ دقیقه از کلاس با آهنگ‌ها پیش می‌رود. (از سال ۲۰۱۵ شکل جدید بادی اتک با ۱۱ آهنگ انجام می‌شود. آهنگی که با آن حرکات با شدت بالا و آهسته انجام‌ می‌شود به یک آهنگ بلند تبدیل شد.)
تمرینات بادی اتک در مدت زمان  ۵۵، ۴۵ و یا ۳۰ دفیقه قابل اجراست و در طول تمرین ۷۳۰ کالری می‌سوزانید.
چه لوازمی نیاز دارید؟
تنها چیزی که برای تکمیل کلاس بادی اتک به آن‌ نیاز دارید یک تشک یا زیرانداز است. تشک را در گوشه‌ای نگه دارید و برای تمرینات بالاتنه، بخش میانی و هم‌چنین سرد کردن از آن ‌استفاده کنید. علاوه بر همه این‌ها چیز دیگری که لازم دارید خودتان و انرژی‌تان است همچین به حوله، بطری آب و یک جفت کتانی مناسب هم احتیاج دارید.
فواید بادی اتک
شما کالری زیادی می‌سوزانید، گاهی اوقات بیشتر از ۷۰۰ کالری در هر جلسه. هماهنگی و استقامت بدن تان را افزایش می‌دهید و با انجام تمرینات کاردیو می‌توانید حجم ریه و قلب‌تان را افزایش دهید. یکی از مزایای بادی اتک این است که در مقایسه با کلاس‌های دیگر انتخاب‌های زیادی برای موفقیت‌تان فراهم می‌کند.
این موضوع برای تمام کسانی که تلاش می‌کنند، صدق می‌کند. حتی اگر دوست دارید می‌توانید تمام حرکات کلاس را بدون جهش و دویدن انجام دهید. ما به این حالت انتخاب‌های پایین (آرام واهسته) می‌گوییم. از دیگر فواید بادی اتک این است که فرصت تمرین شدید در اوج آهنگ و تمرینات اینتروال را برایتان فراهم می‌کند. می‌توانید پرش‌های بلند انجام دهید، به هوا بپرید و هنگام زانو بلند زدن  زانوهای‌تان را تا قسمت بالایی سینه بالا بیاورید.
موفق باشید.
گردآوری و تنظیم: مجله رنج‌وگنج
منبع: علم ورزش

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای