6 مورد از عوارض رژیمهای غذایی سخت
رژیمهای غذایی سخت، برنامههای غذایی محدود و خطرناکی را در اختیار شما قرار میدهند. اگرچه این نوع رژیمها باعث کاهش سریع وزن میشوند اما عوارض جانبی آنها سلامت شما را به خطر میاندازند.
رژیمهای غذایی سخت و افراطی در سراسر جهان محبوبیت پیدا کردهاند زیرا یکی از سریعترین راههای کاهش وزن به شمار میروند. این برنامههای غذایی محدود کننده به طور ناگهانی کالری بدن را کاهش داده و مواد مغذی مورد نیاز آن را تامین نمیکنند.
آیا میدانید این نوع رژیمهای غذایی چه خطراتی در پی دارند؟ بیایید با معایب و مضرات آنها آشنا شویم.
عوارض رژیمهای غذایی سخت
اکثر افرادی که اضافه وزن دارند به سراغ رژیمهایی میروند که به سرعت وزن آنها را کاهش دهد. اما نمیدانند که این رژیمها تنها چند روز یا چند هفته دوام دارند و بی شک عوارضی را نیز در پی دارند. البته، این مطلب بدین معنا نیست که تمام رژیمهای غذایی بیفایده و مضر هستند. رژیمهای غذایی بسیار مفیدی نیز وجود دارند که علاوه بر تامین نیازهای تغذیهای بدن به کاهش وزن کمک میکنند.
متخصصان تغذیه همواره توصیه میکنند از رژیمهای غذایی سالم، متعادل و اصولی پیروی کنید.
اکنون بیایید با عوارض این نوع رژیمها آشنا شویم:
1- باعث ایجاد هیپوگلیسمی میشوند
افرادی که از رژیمهای غذایی سخت و محدود کننده پیروی میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به هیپوگلیسمی قرار دارند زیرا باید مدت زمان زیادی گرسنه بمانند و خود را از خوردن غذا محروم کنند. در این صورت، سلولها نمیتوانند انرژی مورد نیاز خود را برای کار و فعالیت دریافت کنند و این امر منجر به ضعف و خستگی میشود.
2- کلسترول خون را افزایش میدهند
اگر رژیم غذایی تنها بر پایه مصرف گوشت و پروتئین باشد، خطر ابتلا به کلسترول خون افزایش پیدا میکند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد به درد مفاصل دچار میشوند. یکی دیگر از عواقب افزایش چربی خون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی است.
3- باعث بروز مشکلات گوارشی میشوند
برخی از رژیمهای غذایی سخت و طاقت فرسا باعث ایجاد یبوست و مشکلات روده بزرگ میشوند در حالیکه برخی دیگر باعث اسهال و کم آبی بدن میشوند. اگر رژیم غذایی حاوی مقدار بیش از حدی از فیبر و آب باشد، مانند رژیمهای غذایی که براساس مصرف میوهها و سبزیجات هستند، درد شکم و اسهال را در پی خواهد داشت.
4- مانند یویو عمل میکنند (بازگشت پذیر هستند)
بدن به هر نوع رژیم غذایی محدود کننده واکنش نشان میدهد بنابراین، طبیعی است که وزن کم کند. اما هنگامی که رژیم غذایی خود را کنار بگذارید و طبق عادت قبلی خود غذا مصرف کنید، طبیعی است که بدن در پاسخ به این تغییر، اثر معروف یویو را ایجاد میکند یعنی شما دوباره به وزن قبل از رژیم خود باز میگردید.
5- سیستم ایمنی بدن شما را تحت تاثیر قرار میدهند
تغییرات ناگهانی در عادتهای غذایی و محدود کردن مصرف مواد غذایی ضروری به طور قابل توجهی بر سلامت ایمنی بدن تاثیر میگذارد. اغلب کسانی که رژیمهای غذایی سخت و طاقت فرسا میگیرند بیشتر احتمال دارد به بیماری و عفونت دچار شوند. در این هنگام، بدن از آنتیبیوتیکهای طبیعی به جای مواد معدنی که باید دریافت کند، استفاده میکند. و به همین علت است که سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود.
6- اختلالات متابولیک ایجاد میکنند
این نوع رژیمهای غذایی به شما توصیه میکنند، یک گروه از مواد غذایی مورد نیاز بدن را به طور کامل حذف کنید و همین امر منجر به اختلالات متابولیک میشود. به عنوان مثال، با حذف کامل کربوهیدراتها و چربیهاو فعالیت بدن دچار اختلال میشود.
درنتیجه، بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن دچار تغییر شده و باعث بروز بیماریهایی میشوند که بر کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی میگذارند. برخی از آنها عبارتند از:
دیابت نوع 2
از دست دادن توده عضلانی
هایپر یا هیپو تیروئیدیسم
دیس لیپیدمی
اختلالات کبدی
آیا میخواهید با کاهش وزن، سلامتی خود را به خطر اندازید؟ به جای استفاده از رژیمهای غذایی سخت، یک رژیم غذایی کامل، متعادل و اصولی را انتخاب کنید تا مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کرده و به سلامت بدن شما آسیب نرساند.
حتی اگر رسیدن به نتایج مطلوب کمی طول بکشد، بازهم توصیه میکنیم از رژیمهای غذایی مطمئن و بیضرر استفاده کنید.
نظر دهید