اموزش انواع بارفیکس
بارفیکس جزء حرکات اصلی و پایه بدنسازی است و بهترین حرکت برای افزایش پهنا و حجم خارجی و بالایی عضلات زیر بغل به شمار می‌رود. یک برنامه اختصاصی بارفیکس نه تنها موجب پرورش و ضخیم شدن عضلات پشت و پهن‌تر شدن آن‌ها می‌گردد بلکه باعث افزایش سایز و حجم در عضلات جلو بازو نیز می‌شود. اگر به این موضوع شک دارید کافی است یک نگاهی به توسعه عضلات بازوی قهرمانان المپیک در ورزش ژیمناستیک بیاندازید تا متقاعد شوید.
در حرکت بارفیکس عضله سینه، دلتوئید(سرشانه)، کول و ساعد نیز تحت فشار قرار می‌گیرند.
اگر بخواهیم تعریف ساده‌ای از حرکت بارفیکس داشته باشیم باید بگوییم بالا کشیدن وزن کامل بدن بر خلاف جاذبه زمین که عضلات پشت و زیر بغل را به آتش می‌کشد و البته لازم به ذکر نیست که این حرکت عضلات متعددی را تحت فشار قرار می‌دهد از عضلات تثبیت کننده شانه گرفته تا عضلات بازو و ساعد و حتی عضلات میان تنه و به دلیل تمام این خصوصیات بارفیکس می‌تواند و باید به عنوان یکی از اجزای ثابت هر برنامه تمرینی در نظر گرفته شود.
عزیزانی که توانایی انجام این حرکت را ندارند می‌توانند با تکرارهای کم و با کمک گرفتن کار را شروع کنند برای این منظور می‌توانید از پایه‌های بارفیکس که امکان قرار دادن وزنه کمکی روی آن‌ها وجود دارد و پایه‌ای جهت کمک گرفتن دارند استفاده کنید یا از دستگاه کمکی بارفیکس استفاده کنید و یا نهایتا از یک یار کمکی که با گرفتن مچ پا شما را در اجرای حرکت یاری کند حرکت را انجام دهید.
برای کسانی که از حرکت بارفیکس برای بهبود کارایی خود در سایر رشته‌های ورزشی استفاده می‌کنند لازم به ذکر است که اجرای تعداد بیشتر لزوما به معنی افزایش کارایی ورزشی شما نیست تنها وقتی اجرای تکرارهای زیاد ارزشمند است که حرکت را با کنترل و فرم صحیح اجرا کنید همین برای بدنسازان هم صدق می‌کند با این تفاوت که وقتی توانستید بیش از ۱۵ تکرار بارفیکس را با وزن بدن اجرا کنید لازم است از وزنه اضافی برای اجرای حرکت استفاده کنید تا همچنان تحریک کافی جهت رشد را در عضلات خود اعمال کنید.
مهمترین بخش در انجام حرکت بارفیکس طرز قرارگیری و فاصله دست‌ها روی میله بارفیکس است به طوری که با این کار می‌توان عضلات مختلفی را تحت فشار قرار داد.
1- بارفیکس استاندارد (پول آپ)
بهترین نوع بارفیکس نوع استاندارد آن است که به طور موثری روی بازوها و عضلات پشت فشار وارد می‌کند. در انجام این حرکت فاصله دست‌ها باید به اندازه عرض شانه‌ها و یا اندکی بیشتر باشد.
2- بارفیکس دست باز
بارفیکس دست باز را هم از جلو و هم از پشت سر انجام می‌دهند که فاصله دست‌ها در این حرکت بیشتر عرض شانه‌ها است و فشار بیشتری روی سرشانه‌ها وارد می‌کند. انجام این حرکت از پشت سر باعث رشد و توسعه بیشتر عضلات پشت می‌گردد.
3- بارفیکس دست جمع
فاصله دست‌ها در این حرکت باندازه عرض شانه‌ها و یا کمتر است که فشار بیشتری روی عضلات بازو وارد می‌کند.
4- بارفیکس مچ برعکس (چین آپ)
فاصله دست‌ها در این حرکت حداکثر باندازه عرض شانه‌ها و یا کمتر از این مقدار است. اما دست‌ها به حالت مچ برعکس روی میله قرار می‌گیرند. انجام این حرکت علاوه بر عضلات زیر بغل، فشار بیشتری به عضلات جلو بازو و ساعد وارد می‌کند.

 

فیلم آموزشی زیر، انواع مختلف حرکت بارفیکس را به شما نمایش می‌دهد.
موفق باشید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای