
همه چیز درباره آنتی اکسیدانها
آنتی اکسیدانها مواد مغذی موجود در غذاها هستند که میتوانند از تخریب بافتهای بدن جلوگیری کنند؛ در واقع آنتی اکسیدانها باعث خنثی کردن رادیکالهای آزاد میگردند. رادیکالهای آزاد، محصولات جانبی طبیعی سوخت و ساز بدن به شمار میروند، اما در موارد حضور آنتی اکسیدانها اثر این رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و آسیبهای ناشی از آنها را به حداقل میرسانند.
آنتی اکسیدان در دهه ۱۹۹۰ به دایره لغات عمومی راه یافت. یعنی درست در دههای که محققان آرام آرام دریافتند چگونه رادیکال آزاد که معلول واکنشهای اکسیژنی در بدن است، در ابتلا به بیماریهای مزمن از پیری گرفته تا کاهش دید و سرطان نقش بازی میکند. رادیکالهای آزاد هنگامی تولید میشوند که سلولها برای تجزیه غذا و تامین انرژی اکسیژن مصرف میکنند.
رادیکالهای آزاد میتوانند با پیوستن به مولکولهای دیگر و انگیختن سلولها به رشد غیرطبیعی یا از طریق دخالت و ایجاد مزاحمت در عملکرد سلولهای سالم شامل سلولهای مغز، سبب آسیب سلولی شوند. مشکلاتی از قبیل: مشکلات قلبی، از کار افتادن عضلات، دیابت و سرطان همگی در اثر این رادیکالهای آزاد به وجود میآیند. در حالی که آنتی اکسیدانها ضمن مبارزه با رادیکالهای آزاد، باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن میگردند و در نتیجه میزان عفونت را در بدن کم میکنند.
– انواع ویتامینها و عناصر دارای آنتی اکسیدان
ویتامین A و کاروتنوئیدها: هویج، کدو، بروکلی، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هلو، زردآلو، کلم و طالبی از منابع این ویتامین میباشد.
ویتامین C: مرکبات، فلفل سبز، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی و گوجه فرنگی از منابع این ویتامین میباشد.
ویتامین E: آجیل، دانهها، غلات کامل و با سبوس، سبزیجات برگ سبز، روغن سبزیجات و روغن زیتون از منابع این ویتامین میباشد.
سلنیوم: ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات، مرغ و سیر از منابع این مادهی معدنی میباشد.
لیکوپنها: لیکوپنها گوجه فرنگی و فراوردههای آن، انگور صورتی و هندوانه
لوتئینها: سبزیجات برگ سبز از قبیل: کلم، بروکلی، کیوی، کدو و اسفناج
لیگنانها: دانه بذرک و دانه جو
نظر دهید