مقدار و زاویه پایین رفتن در حرکت اسکوات در افراد مختلف متفاوت است و میتوان گفت یک موضوع کاملاً تخصصی است. عمق اسکوات و زاویه زانوها به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. از جمله آناتومی لگن، طول اندامها، سن ورزشکار، شرایط تمرین، اهداف، آسیب و درد و … لذا نمیتوان یک عمق و زاویه را برای همه افراد تجویز کرد.
برای انجام حرکت اسکات، 3حالت وجود دارد:
1- خم شدن زانو تا زاویه ۹۰ درجه (نیم اسکوات)
این حرکت معمولاً برای افرادی بهتر است که آسیب جدی یا سابقه جراحی در قسمت کمر داشته باشند. این دسته از افراد قبل از تمرین اسکوات حتماً با جراح ارتوپد خود برای انجام حرکت اسکوات و عمق آن مشورت کنند. چیزی که بسیار واضح است این است که نباید حرکت اسکوات را تا زاویهای که درد را حس میکنند انجام دهند.
2- رانهای موازی با زمین
این زاویه برای بسیاری از ورزشکاران سالم عالی است. فاصله افقی بین مفصل زانو و خط حرکت وزنه که به اصطلاح moment arm گفته میشود در این زاویه در لگن و زانوها به حداکثر خود میرسد. به عبارت دیگر تلاش عضلانی در این حرکت برای تحمل و ثبات وزنه به اوج خود میرسد. این مدل اسکوات به آنچه که اکثر ورزشکاران پاورلیفتیک انجام میدهند نزدیکتر است.
3- اسکوات عمیق
در این حرکت باید کنترل کاملی بر وزنه و بدن داشته باشید و در پایینترین وضعیت تنش را حفظ کنید. منظور این است در پایین وضعیت نباید کنترل وزنه را از دست دهید، بدن را شل کرده و بر روی ساق پاها استراحت کنید. برای شروع بهتر است با وزنه سبک این تمرین را انجام دهید تا بر کمر و ستون فقرات فشار وارد نشود.
هدف از این مطلب این بود که بدانید یک زاویه و عمق یکسانی در حرکت اسکوات برای همه ورزشکاران وجود ندارد، مهمترین نکته در این مطلب این است که عمق اسکوات را با خودتان متناسب کنید.
موفق باشید.
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
میانگین امتیازات ۲ از ۵
از مجموع ۴ رای
همرسانی:
لينک اين صفحه کپي شد!
ميتوانيد در دايرکت اينستاگرام آن را پيست و ارسال کنيد.
نظر دهید